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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  05/11/2013
Data da última atualização:  02/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BOURNAUD, C.; FARIA, S. M. de; SANTOS, J. M. F. dos; TISSEYRE, P.; SILVA, M.; CHANITREUIL, C.; GROSS, E.; JAMES, E. K.; PRIN, Y.; MOULIN, L.
Afiliação:  SERGIO MIANA DE FARIA, CNPAB; UESC, BA; IRD, FR; UFRRJ; IRD, FR; UESC, BA; JAMES HUTTON INSTITUTE, UK; CIRAD, FR; IRD, FR.
Título:  Burkholderia species are the most common and preferred nodulating symbionts of the Piptadenia group (Tribe mimoseae).
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Plos One, v. 8, n, 5, p. 1-10, may, 2013.
DOI:  DOI: 10.1371/journal.pone.0063478
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Análise filogeográfica; Philogenetic analysis; Pylogeography; Rizóbio.
Thesagro:  Biodiversidade.
Thesaurus Nal:  Biodiversity; Bradyrhizobium.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB39152 - 1UPCAP - PP2013.000792013.00079
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  30/04/2020
Data da última atualização:  30/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GALDINO, I. K. C. P. de O.; SALLES, H. O.; SANTOS, K. M. O. dos; VERAS, G.; BURITI, F. C. A.
Afiliação:  ISADORA KALINE CAMELO PIRES DE OLIVEIRA GALDINO, Universidade Estadual da Paraíba (UFPB) - Campina Grande, PB, Brazil; HEVILA OLIVEIRA SALLES, CNPC; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; GERMANO VERAS, Universidade Estadual da Paraíba (UFPB) - Campina Grande, PB, Brazil; FLÁVIA CAROLINA ALONSO BURITI, Universidade Estadual da Paraíba (UFPB) - Campina Grande, PB, Brazil.
Título:  Proximate composition determination in goat cheese whey by near infrared spectroscopy (NIRS).
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  PeerJ, v. 8, e8619, Feb. 2020.
DOI:  10.7717/peerj.8619
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: In Brazil, over the last few years there has been an increase in the production and consumption of goat cheeses. In addition, there was also a demand to create options to use the whey extracted during the production of cheeses. Whey can be used as an ingredient in the development of many products. Therefore, knowing its composition is a matter of utmost importance, considering that the reference methods of food analysis require time, trained labor and expensive reagents for its execution. Methods: Goat whey samples produced in winter and summer were submitted to proximate composition analysis (moisture, total solids, ashes, proteins, fat and carbohydrates by difference) using reference methods and near infrared spectroscopy (NIRS). The spectral data was preprocessed by baseline correction and the Savitzky?Golay derivative. The models were built using Partial Least Square Regression (PLSR) with raw and preprocessed data for each dependent variable (proximate composition parameter). Results:The average whey composition values obtained using the referencedmethods were in accordance with the consulted literature. The composition did notdiffer significantly (p> 0.05) between the summer and winter whey samples.The PLSR models were made available using the followingfigures of merit:coefficients of determination of the calibration and prediction models (R2cal andR2pred, respectively) and the Root Mean Squared Error Calibration and Prediction(RMSEC and RMSEP, respectively... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  By-product upgrading; Chemometric analysis; Proteína do soro de leite; Seasonal composition.
Thesagro:  Análise de Alimento; Produto Derivado do Leite; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Biochemistry; Food analysis; Food science; Food technology; Whey cheeses; Whey protein.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39586 - 1UPCAP - DD
CTAA14869 - 1UPCAP - DD
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